Патувачка кутија на ХЕСЕД

       

Летото е време за одмор и релаксација, но и време кога ние неуморно работиме за да ги зајакнеме капацитетите на организацијата и да обезбедиме посветла иднина за нашите корисници- децата и младинците од социјално загрозените категории во општеството. Тоа е сѐ со цел да ја дочекаме спремни новата учебна 2020/21 година, со обезбедени средства за сите наши проекти за неформално иновативно и креативно образование.

Една од нашите успешни приказни е кампањата „ПАТУВАЧКА КУТИЈА НА ХЕСЕД“ за прибирање донации од хумани граѓани, посетители на одделни локации каде се наоѓа донаторската кутија. 

Почнувајќи од 1 јули заклучно со 4 август 2020 година, ХЕСЕД во соработка со ТИНЕКС Маркети ќе ја реализира оваа кампања, со поставување донаторска кутија, која секоја седмица ќе пропатува низ 5 различни маркети на територијата на град Скопје.

Локациите и редоследот на Тинекс маркетите и супермаркетите каде ќе биде поставена кутијата за донации, во секој одделно во времетраење од по 1 седмица се:

Цветен (Јужен булевар)

Катна гаража Македонска фаланга, Скопје

1 – 7 јули 2020

Раде Кончар

Трета македонска бригада, бр.56, Скопје

8 – 14 јули 2020

Зебра

Васил Ѓоргов, бр.16, Скопје

15  -21 јули 2020

Драмски

Шекспирова бр.6, Скопје

22- 28 јули 2020

Првомајска

Борис Трајковски, бр.66, Скопје

29 јули – 4 август 2020

Бидете хумани, помогнете секое дете да добие квалитетно образование.

Напишете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.