Соработка со ТИНЕКС маркет Тафталиџе

Новиот Супер Тинекс маркет на улица Прашка во населбата Тафталиџе е нашиот домаќин на ХЕСЕД кутијата за донации.

Матурска Прослава 2018

Во понеделник на 28 мај 2018, тимот на ХEСЕД беше поканет да присуствува на матурската прослава во домот за деца 11-ти Октомври – Скопје. Сакаме да искажаме голема благодарност до “Интер Сити Штаб” – Зоран Христов за подароците кои ги донираше за овие деца (кожни обувки за секој матурант) и за прекрасната декорација донирана од “Артисан” – Загорка Аврамовска која …

ХЕСЕД- помагател во сите едукативни компоненти

Почеток на четвртата Хесед година во ЈУ домот „11 Октомври“ во населбата Капиштец. Љубовта како движечка сила нѝ е погон за секој чекор што го правиме. Не е едноставно, но е вистинито и суштествено. Описменување, учење, вежби, советување, радување, справување со животот. Овие деца ја имаат најсилната љубов во себе. Хесед е помагател во сите едукативни компоненти и со огромна …

Прва помош

ХЕСЕД во соработка со организацијата “Линк а Крос” одржа обука во давање на прва помош во ЈУ дом „11 Октомври“- Скопје. На оваа обука беа присутни вработените во домот и им беше демонстрирано како да се справат во ситуации ккога ќе се случи несреќа. Со оваа обука сакаме да ги припремиме вработените кои постојано се во околина на децата од …

Педагог / Психолог

Глобалната слика на училиштата се базира врз една голема потреба за вметнување педагог и психолог од една помодерна перспектива.                          Во училиштата постојат низа случувања каде најголема улога би требало да имаат педагогот и психологот. Не е спорна нивната работа како квалитетни изведувачи, но суштината на резултатот за овие …